Start

Får ett anbud vara hur onormalt lågt som helst?

Publicerad 29 mars 2017
Hej!

Jag undrar om det är lagligt/enligt reglerna att ge ett väldigt lågt anbud? I en upphandling som jag är intresserad av vann ett företag som hade mkt lägre anbud än alla andra, det verkar orimligt. Får ett anbud vara hur lågt som helst? Detta gäller ett bygge och innefattar alltså både material och arbete.

Matilda Eriksson Rehnberg

Publicerad 29 mars 2017

Hej Matilda,

Svaret på din fråga är att det beror lite på. Det finns inget uttryckligt förbud mot att lämna låga anbud i en upphandling. Däremot finns vissa regler som ska tillämpas i de fall det kommit in ett anbud som bedöms vara onormalt lågt. Vad som ska bedömas som ett onormalt lågt anbud kan behöva göras utifrån omständigheterna i det enskilda fallet.

Övergripande information om reglerna kring onormalt låga anbud finns på vår webbplats.

Med vänlig hälsning

Mattias

29 mars 2017 (Uppdaterat 03 mars 2021)

Kommentera

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt. Här kan du läsa om Upphandlingsmyndighetens policy för innehåll och personuppgifter i Frågeportalen.

Fråga oss!

Från och med vecka 23 till och med vecka 32 når du Frågeservice via chatt måndag och fredag klockan 9–12 och via telefon tisdag–torsdag klockan 9–12. Vecka 28 och 29 är Frågeservice helt stängd. På grund av en stor mängd inkomna frågor har vi just nu längre svarstider i Frågeportalen.