Start

Vad ska e-Certis användas till?

Publicerad 31 maj 2017
Vi har lite frågor angående ESPD och framför allt vad e-Certis kan göra för nytta ifall vi är med i den databasen.

ESPD dokumentet är något vi måste fylla i när vi skickar anbud och undrar ifall e-Certis underlättar för oss i det avseendet?

Kostar det något att vara med?

Hur gör vi för att vara med i den databasen?

Tack!

José Pacheco

Publicerad 31 maj 2017

Hej José,

E-Certis är inte en databas bestående av särskilt anslutna leverantörer, utan databasen innehåller, lite förenklat förklarat, information om certifikat, bevis och attester och har bland annat som syfte att underlätta jämförelse mellan motsvarande dokument i olika medlemsstater. Det behövs ingen registrering för att kunna ta del av informationen i databasen.

Verktyget syftar till att såväl upphandlande myndigheter som leverantörer ska få tillgång till information och kunna identifiera dokument som används eller är nödvändigt för kvalificering av leverantörer i de olika medlemsstaterna och matcha det med de dokument som används i den egna medlemsstaten.

För er som leverantör innebär det att ni kan hitta information om vilka svenska bevis som kan motsvara efterfrågade bevis i en upphandling som genomförs i till exempel Danmark eller Tyskland, eller något annat land.

Läs mer
Du kan läsa mer om E-Certis på vår webbplats.



Med vänlig hälsning,

Mattias

31 maj 2017 (Uppdaterat 24 mars 2022)

Kommentera

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt. Här kan du läsa om Upphandlingsmyndighetens policy för innehåll och personuppgifter i Frågeportalen.

Fråga oss!

25–26 april är Frågeservice stängd på grund av verksamhetsutveckling. På grund av en stor mängd inkomna frågor har vi just nu längre svarstider i Frågeportalen.