Start

Får en upphandlande myndighet uppställa tak- respektive golvpris?

Jag undrar om en myndighet får göra en upphandling där det enbart är poängsystem och ingen viktning emot pris, utan endast om flera får samma poäng då vinner det lägsta det företag med lägst timpris.

Det står enbart i upphandlingen
Timpriser för uppdraget skall inte överstiga följande nivå:
1000 kr/tim så det är inte någon fast timpris ifrån myndighet.

*

Publicerad 14 september 2017

Hej

Dom har ej satt ett fast pris utan enbart att det ej får överstiga 1000:-, som du hänvisar till i svaret, utan dom värderar enbart via deras poängsystem och ingen viktning av pris, så min fråga kvarstår.

*

14 september 2017

Hej,

Jag beklagar att du inte fick svar på din fråga i det hänvisade svaret.

Av frågan jag hänvisade till framgår att det är möjligt att låta kostnadselementet ha formen av ett fast pris. Av det bör det följa att det är möjligt att låta kostnadselementet ha formen av ett fast pristak.

För att svara på din fråga: Jag ser i princip inget hinder mot att använda kvalitet och pris som tilldelningskriterier på det sättet du beskriver. En annan sak är att utvärderingsmodellen du beskriver är ovanlig (unik?).

Läs mer
Läs även inlägget Går det att använda golvpriser respektive takpriser? i vår Frågeportal.

Uppdaterad: den 26 september 2019

Med vänlig hälsning

Gustav

15 september 2017

Kommentera

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt. Här kan du läsa om Upphandlingsmyndighetens policy för innehåll och personuppgifter i Frågeportalen.

Fråga oss!

Våra öppettider gäller endast på helgfria dagar. På grund av en stor mängd inkomna frågor har vi just nu längre svarstider i Frågeportalen.