Start

Tips vid upphandling av plastpåsar

Publicerad 09 januari 2018
Hej,

Jag ska utföra en upphandling av diverse plastpåsar för olika avfall, bland annat matavfall. Är det ett område ni kan hjälpa mig med behovsanalys och smarta krav att ställa? Brukar använda mig av era framtagna tips vid upphandlingar men hittade inget om just plastpåsar.

Tack snälla på förhand

Iza Thorsell

Publicerad 09 januari 2018

Hej!

Det stämmer att vi inte har några hållbarhetskriterier för plastpåsar. Det är därför svårt att ge råd om lämpliga krav att ställa. Det finns ett generellt utformat krav på information om ämnen på kandidatförteckningen. Vi har även kriterier för engångstextilier med krav kopplade om produktens klimatpåverkan samt andel biopolymer som skulle kunna vara relevanta för plastpåsar. Men det är svårt att veta om kraven är lämpliga att använda för plastpåsar.

Uppdaterad: den 9 januari 2020

Hälsningar,
Anna

Anna C

16 januari 2018

Kommentera

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt. Här kan du läsa om Upphandlingsmyndighetens policy för innehåll och personuppgifter i Frågeportalen.

Fråga oss!

25–26 april är Frågeservice stängd på grund av verksamhetsutveckling. På grund av en stor mängd inkomna frågor har vi just nu längre svarstider i Frågeportalen.