Start

Var hittar man avtal och upphandlingsdokument från redan genomförda upphandlingar?

Hej,

Jag skulle vilja ta del av upphandlande myndigheters befintliga avtal, både såna som ingåtts genom en vanlig upphandling och avrop. Söker inspiration när jag tar fram ett utkast till ett avrop jag ska göra.

Mvh

Anna

Publicerad 15 maj 2018

Hej Anna,

Upphandlingsmyndigheten förvarar inte andra myndigheters upphandlingsdokument, befintliga avtal eller liknande.

I första hand hänvisar vi till respektive upphandlande myndighet som gjort respektive upphandling för att be att få ta del av dokumenten du söker (begäran att ta del av allmän handling). Det är den upphandlande myndigheten som prövar om det finns några hinder mot att handlingarna lämnas ut, till exempel om handlingarna omfattas av sekretess enligt offentlighets- och sekretesslagen (OSL).

Ett annat alternativ du kan undersöka är om det går att köpa ovan nämnda sak som tjänst. Det finns ett antal registrerade annonsdatabaser som via betaltjänster ger sina kunder tillgång till redan genomförda upphandlingar (det vill säga gamla upphandlingsdokument). Vi känner tyvärr inte till om en eller flera av dessa leverantörer även erbjuder tjänster som avser information om tidigare genomförda avrop. Då avrop inte annonseras offentligt kan det vara så att dessa inte går att få tillgång till genom leverantörernas betaltjänster. Eventuellt skulle man kunna rikta samma fråga mot respektive leverantör.

På Konkurrensverkets webbplats hittar du ett annonsdatabasregister där samtliga registrerade databaser finns publicerade.

Med vänlig hälsning,

Gustav

15 maj 2018 (Uppdaterat 19 mars 2021)

Kommentera

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt. Här kan du läsa om Upphandlingsmyndighetens policy för innehåll och personuppgifter i Frågeportalen.

Fråga oss!

25–26 april är Frågeservice stängd på grund av verksamhetsutveckling. På grund av en stor mängd inkomna frågor har vi just nu längre svarstider i Frågeportalen.