Start

Vilken energiklass kan användas vid upphandling av kaffeautomat?

Publicerad 02 juli 2019
Hej!
Jag ska avropa kaffeautomater från Kammarkollegiets ramavtal där de ställt minimikrav att automaten ska ha energiklass B och att det ska finnas funktion för energisparläge. Jag skulle vilja premiera anbud som erbjuder automat med energiklass A eller högre, men "mervärdet" måste stå i relation till hur mycket energi som sparas. Jag har försökt få fram energiåtgång för en B-klassad resp. A-klassad, men går bet. Har ni någon uppfattning om hur mycket det kan handla om?

Isabell Winberg

Publicerad 02 juli 2019

Hej Isabell,

I Upphandlingsmyndighetens kriterier för dryckes- och varuautomater finns krav på energianvändning. Där finns uppgifter om energiklasserna A och B. Energiklass A motsvarar <190 Wh/liter och energiklass B motsvarar <240 Wh/liter.

OBS! Kriterierna för dryckes- och varuautomater finns inte längre kvar.

Vänliga hälsningar,

Anette

Hållbarhetsspecialist

04 juli 2019 (Uppdaterat 24 juli 2020)

Kommentera

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt. Här kan du läsa om Upphandlingsmyndighetens policy för innehåll och personuppgifter i Frågeportalen.

Fråga oss!

25–26 april är Frågeservice stängd på grund av verksamhetsutveckling. På grund av en stor mängd inkomna frågor har vi just nu längre svarstider i Frågeportalen.