Start

Kan vi avbryta en förnyad konkurrensutsättning och gå ut med en ny direkt eller måste vi vänta?

När man avbrutit en förnyad konkurrensutsättning. Måste man då vänta i tio dagar innan man kan skicka ut en ny förnyad konkurrensutsättning?

Maria

Publicerad 07 oktober 2019

Hej Maria,

Det finns inget upphandlingsrättsligt krav på att upphandlande myndighet måste vänta tills tiden för att ansöka om överprövning av avbrytandebeslutet har passerat innan man går ut med en ny förnyad konkurrensutsättning.

Däremot kan det vara lämpligt att vänta för att inte riskera att det sker en ansökan om att avbrytandet var otillåten och domstolen anser detsamma. Har man då redan skickat ut en ny förnyad konkurrensutsättning så innebär det att den upphandlande myndigheten helt plötsligt står med två pågående förnyade konkurrensutsättningar om samma upphandlingsföremål. Möjligtvis skulle det då finnas ett sakligt skäl att avbryta den senare konkurrensutsättningen, men det finns fortfarande en möjlighet att överpröva även det beslutet.

Läs mer
Läs mer om vad som gäller vid avbrytande av en förnyad konkurrensutsättning och om möjligheten att gå ut med en ny upphandling under en överprövningsprocess i inläggen Kan man avbryta en förnyad konkurrensutsättning inom ett ramavtal? samt Får man gå ut med en ny upphandling under en överprövning? i vår Frågeportal.

Vänliga hälsningar,

Victoria

Jurist

08 oktober 2019

Kommentera

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt. Här kan du läsa om Upphandlingsmyndighetens policy för innehåll och personuppgifter i Frågeportalen.

Fråga oss!

Våra öppettider gäller endast på helgfria dagar. På grund av en stor mängd inkomna frågor har vi just nu längre svarstider i Frågeportalen.