Start

Kan man pausa ett befintligt dynamiskt inköpssystem under semestertider?

Hej,

Kan man pausa ett befintligt DIS under sommarledigheten/julledigheten? Så att man inte behöver kvalificera leverantörer på de 10 arbetsdagarna? Och självklart skickar man då inte heller ut nya förfrågningar när det systemet är pausat. För att kunna slippa hålla koll under semestertider.

Jenny

Publicerad 26 april 2022

Hej Jenny,

Nej, det är inte möjligt att pausa ett befintligt dynamiskt inköpssystem.

Det dynamiska inköpssystemet ska vara öppet för nya ansökningar under hela systemets giltighetstid och den upphandlande organisationen ska som huvudregel utvärdera varje ny ansökan inom 10 arbetsdagar från mottagandet. En upphandlande organisation får dock besluta att granskningarna av inkomna ansökningar endast sker exempelvis en gång i veckan eller kanske till och med en gång varannan vecka under förutsättning att tidsfristen för granskningen av varje ansökan kan hållas.

Läs mer
Läs mer om tidsfristen för utvärdering av ansökningar i inlägget Hur lång tid får en utvärdering av en ansökan om att få delta i ett dynamiskt inköpssystem (DIS) ta i vår Frågeportal.

Källhänvisningar
8 kap. 7 § lag (2016:1145) om offentlig upphandling (LOU) – det dynamiska inköpssystemet ska under hela giltighetstiden vara öppen för nya ansökningar och den upphandlande organisationen ska granska inkomna ansökningar inom 10 arbetsdagar från mottagandet.

Vänliga hälsningar,

Victoria

Jurist

29 april 2022

Kommentera

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt. Här kan du läsa om Upphandlingsmyndighetens policy för innehåll och personuppgifter i Frågeportalen.

Fråga oss!

Våra öppettider gäller endast på helgfria dagar. På grund av en stor mängd inkomna frågor har vi just nu längre svarstider i Frågeportalen.