Start

Under vilken rubrik i AF-delen ska arbetsrättsliga villkor infogas?

Publicerad 14 november 2022
Användning av era "Arbetsrättsliga villkor för byggarbetare".
Under vilken rubrik i AF-delen rekommenderar ni att era föreslagna villkor infogas vid en totalentreprenad?

https://www.upphandlingsmyndigheten.se/kriterier/arbetsrattsliga-villkor/arbetsrattsliga-villkor-baserat-pa-kollektivavtal/arbetsrattsliga-villkor-inom-specifika-omraden/arbetsrattsliga-villkor-for-byggarbetare/basniva/

Entreprenadupphandlare

Publicerad 14 november 2022

Hej,
Lämplig kod är AFC/AFD.342 enligt råd och anvisningar hos Svensk Byggtjänst.

För större byggentreprenader bör man även fundera över hur kravet förs vidare till underentreprenörerna inom olika kollektivavtalsområden. Detta eftersom det kan vara flera områden som omfattas av entreprenaden samt att den offentliga beställaren sällan har ett direkt avtalsförhållande med de aktörer som tillhandahåller den arbetskraft som kravet avser. Svensk Byggtjänst kan ha mer kunskap om hur man avtalsmässigt säkerställer att kravet efterlevs i alla led.

Med vänlig hälsning,

Ola

Hållbarhetsspecialist

18 november 2022

Kommentera

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt. Här kan du läsa om Upphandlingsmyndighetens policy för innehåll och personuppgifter i Frågeportalen.

Fråga oss!

Från och med vecka 23 till och med vecka 33 når du Frågeservice via chatt måndag och fredag klockan 9–12 och via telefon tisdag–torsdag klockan 9–12. Vecka 28 och 29 är Frågeservice helt stängd.