Start

Kan man ladda ner hållbarhetskriterier med svarsalternativ?

Publicerad 23 augusti 2023
När man laddade ner UHMs hållbarhetskriterier för t ex kött fanns tidigare alternativ vid varje krav (Ja, Nej, I/R). Kan man få fram det igen? Nu får jag bara fram kriterierna. Jag vill skicka till mina köttleverantörer för godkännande, innan jag kan fastställa vilka kriterier våra produkter håller.

Anna Collin

Publicerad 23 augusti 2023

Hej Anna,  

Den funktion du frågar efter finns inte i vår kriterietjänst. Om du vill göra ett urval av kriterier för nedladdning, kan du göra det i kriterietjänsten. Du bockar då i rutan spara för de kriterier som du vill ladda ner under respektive produktgrupp. De sparade kriterierna samlas i en portfölj som du kan ladda ner genom att klicka på sparade kriterier längst upp till höger i kriterietjänsten.

Om du behöver stöd för att samla in information från era underleverantörer kan du ta hjälp av vår mall för egenrapportering. Den hittar du genom att gå in i kriterietjänsten, klicka på valfri produktgrupp under livsmedel och måltidstjänster och sedan scrolla längst ner till bilagor. Mallen finns på både svenska och engelska och du hittar direktlänkar till dokumenten här nedanför. I mallen kan leverantören redogöra för vilka hållbarhetskriterier deras produkt/råvara lever upp till, samt vilka tillgängliga bevis som finns för kravuppfyllnad.

Länk till dokumentet Egenrapportering hållbarhetskriterier livsmedel - mall på vår webbplats.
Länk till dokumentet Self reporting sustainability criteria for food - template på vår webbplats.

Hör gärna av dig igen om något är oklart.

Vänliga hälsningar,

Charlotta

24 augusti 2023

Kommentera

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt. Här kan du läsa om Upphandlingsmyndighetens policy för innehåll och personuppgifter i Frågeportalen.

Fråga oss!

Från och med vecka 23 till och med vecka 32 når du Frågeservice via chatt måndag och fredag klockan 9–12 och via telefon tisdag–torsdag klockan 9–12. Vecka 28 och 29 är Frågeservice helt stängd. På grund av en stor mängd inkomna frågor har vi just nu längre svarstider i Frågeportalen.