Start

Kravställning om konfliktmineraler

Publicerad 08 mars 2024
Hej! Jag undrar om ni har en bra standardskrivning om mineraler från konflikt- eller högriskområden? Det vill säga att man bl. a förväntar sig att leverantörerna har policys samt ett systematiskt arbetssätt i enlighet med OECD:s riktlinjer för kontroll av ansvarsfull leverans av mineraler från konflikt- eller högriskområden i syfte att inte bidra till finansiering av väpnad konflikt etc. Stort tack! Mvh Anna

Anna Gunnarsson

Publicerad 08 mars 2024

Hej Anna och tack för din fråga!

Vi har i nuläget inget Kontraktsvillkor som pekar direkt till OECD:s riktlinjer om tillbörlig aktsamhet för ansvarsfulla leveranskedjor för mineraler från konfliktdrabbade områden och högriskområden. Vi har dock ett Kontraktsvillkor på avancerad nivå för Hållbara leveranskedjor där det finns skrivningar som innebär ett krav på att en leverantör ska ha både policys på plats och ett systematiskt arbetssätt för att vidta åtgärder för att förhindra och begränsa brister kopplat till leveranskedjan.

Tveka inte att återkomma om du har fler funderingar kring detta.

Med vänliga hälsningar,

Charlie

Hållbarhetsspecialist

11 mars 2024

Kommentera

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt. Här kan du läsa om Upphandlingsmyndighetens policy för innehåll och personuppgifter i Frågeportalen.