Start

Att lämna in egenförsäkran (ESPD) i en norsk upphandling

Hej

Oslo kommun kräver att vi lämnar ESPD i en upphandling.
Då ska jag på flera ställen, gällande uteslutning, svara på frågan:

Finns denna information tillgänglig kostnadsfritt för myndigheterna i en EU-medlemsstats databas?

Svaret bör ju vara JA för ett svenskt företag, men vilka register ska jag hänvisa till? Det kan ju inte vara rimligt att varje företagare ska behöva sitta och söka vilka register och vilka koder som ska användas. Kan ni förse mig med denna information eller finns den redan tillgänglig på eran hemsida? Jag hittar den inte.

Henrik Essunger

Publicerad 15 december 2017

Hej!
  • I Sverige finns det ingen kostnadsfri databas att hänvisa till avseende uteslutningsgrunderna som anges i Del III A: Skäl som rör fällande dom i brottmål.
    Du ska därför lämna Nej-rutan ikryssad.

  • I Sverige finns det ingen kostnadsfri databas att hänvisa till avseende de frivilliga uteslutningsgrunderna i Del III C: Skäl som rör insolvens, intressekonflikter eller allvarliga fel i yrkesutövningen.
    Du ska därför lämna Nej-rutorna ikryssade.

  • I Sverige kan du avseende uteslutningsgrunden i Del III B: Skäl som rör åsidosättande av skyldigheter att betala skatter eller sociala avgifter kan du lämna Nej-rutorna ikryssade.

    Läs mer om hur uppgifter om leverantörers obetalda skatter och socialförsäkringsavgifter hämtas in på vår webbplats och i inlägget Var kan jag kontrollera om det finns obetalda skatte- eller socialförsäkringsskulder? i vår Frågeportal.

  • I Sverige kan du avseende kvalificeringskravet i Del VI A Inskrivning i handelsregister hänvisa till bolagsverkets register.
    Om du vill hänvisa till Bolagsverket kryssar du i Ja-rutan och fyller i följande.
    Webbadress: https://foretagsfakta.bolagsverket.se/fpl-dft-ext-web/home.seam?cid=743233
    Kod: (Det finns ingen kod som du ska ange)
    Utfärdare: Bolagsverket
Uppdaterad: den 20 december 2019

Robin

15 december 2017

Kommentera

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt. Här kan du läsa om Upphandlingsmyndighetens policy för innehåll och personuppgifter i Frågeportalen.

Fråga oss!

25–26 april är Frågeservice stängd på grund av verksamhetsutveckling. På grund av en stor mängd inkomna frågor har vi just nu längre svarstider i Frågeportalen.