Start

Beräkna upphandlingens värde när avtalet ger intäkter

Hej,
Jag undrar hur man ska tänka kring att beräkna avtalsvärdet när avtalet ger intäkter istället för utgifter? Som exempel på område kan nämnas inkassotjänster.

Anna

Publicerad 06 september 2018

Hej Anna,

I första hand bör ni utreda på tjänsterna ni avser att upphandla avser en tjänstekoncession eller inte. Mer information om hur den bedömningen ska göras går att läsa i inlägget Vad är en tjänstekoncession? i vår Frågeportal. Se även inlägget Upphandling av sotningstjänster till andra, är det tjänstekoncession?.

Om upphandlingen avser en tjänstekoncession ska beräkningen göras enligt 5 kap. lagen om upphandling av koncessioner (LUK).

Är det inte frågan om en tjänstekoncession, utan istället avser en upphandling av tjänst finns en liknande fråga besvarad i inlägget Vilket tröskelvärde gäller vid upphandling av skogsförvaltning?.

Läs mer om koncessioner på vår webbplats.

Med vänlig hälsning,

Gustav

10 september 2018 (Uppdaterat 06 juli 2021)

Kommentera

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt. Här kan du läsa om Upphandlingsmyndighetens policy för innehåll och personuppgifter i Frågeportalen.

Fråga oss!

Våra öppettider gäller endast på helgfria dagar. På grund av en stor mängd inkomna frågor har vi just nu längre svarstider i Frågeportalen.