Start

Hur ofta uppdateras alla krav gällande livsmedel?

Publicerad 07 september 2018
Hur ofta uppdateras kraven för livsmedel och hur får man lättast information när dem förändras/uppdateras?

Clara

Publicerad 07 september 2018

Hej Clara,

Hållbarhetskriterierna inom livsmedel och måltidstjänster förvaltas enligt en 3-årscykel. Kriterierna inom respektive produktområde ses över vart tredje år och uppdateras om nyutveckling eller uppdatering av ordalydelse bättre motsvarar den offentliga kundens efterfrågan och offentliga leverantörers utbud. Följ vårt arbete för bättre offentliga livsmedelsaffärer på våra livsmedelssidor och i livsmedelsbloggen.

Hälsningar,

Monica

Hållbarhetsspecialist

07 september 2018 (Uppdaterat 17 september 2020)

Hej!
Tack för ert svar. Kan man se när nuvarande kriterier senast uppdaterades?

Clara

07 september 2018

Hej,
I kriteriebiblioteket finns i anslutning till varje kriterium en flik som anger när det senast ändrades. Så här kan det se ut:    
                             

Monica

Hållbarhetsspecialist

07 september 2018

Jag har hört att ni uppdaterar kyckling, nötkött och gris under hösten 2019, men hur jag än letar på er sida så hittar jag ingen information eller tidsplan över när  ändringar/uppdateringar ska vara klara? När kan jag beställa hem nya kriterier och veta att de är de senaste och de som ska gälla i 3 år framöver?

Jenny

24 september 2019

Hej Jenny,

Hållbarhetskriterierna förvaltas löpande och uppdateras vid behov (ungefär vart tredje år) i en kvalitetssäkrad kriterieprocess.

Undergrupp Kyckling publicerades i oktober 2018. Undergrupperna Nötkreatur och Gris planerar vi att publicera november 2019. Du hittar gällande Hållbarhetskriterier för livsmedel i Kriteriebiblioteket.

Följ våra aktiviteter och håll dig uppdaterad via livsmedelsbloggen! Läs mer och anmäl dig till livsmedelsbloggen.

Välkommen att höra av dig om något är oklart.

Bästa hälsningar,

Monica

Hållbarhetsspecialist

09 oktober 2019 (Uppdaterat 17 september 2020)

Kommentera

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt. Här kan du läsa om Upphandlingsmyndighetens policy för innehåll och personuppgifter i Frågeportalen.