Start

Kan vi testa webbverktyg hos en eller flera leverantörer?

Vi ska upphandla ett administrativt verktyg för e-learningssystem.
Kan vi testa webbverktyg hos en eller flera leverantörer innan vi skriver upphandlingsdokumentet för att veta mer vad vi ska efterfråga, vad som skulle kunna fungera osv.

Kerstin Kristensen

Publicerad 28 februari 2019

Hej Kerstin,

Det är möjligt att göra marknadsundersökningar och ha tidig dialog med potentiella leverantörer inför en upphandling på många olika sätt, exempelvis genom dialogmöten med presentationer eller demonstrationer. Läs därför gärna informationen om tidig dialog på vår webbplats, se länk nedan.

Vid alla former av tidig dialog andra förberedelser inför en upphandling är det viktigt att beakta de grundläggande upphandlingsprinciperna, främst likabehandlingsprincipen. Var därför noggranna med att ni förhåller er objektiva under hela processen samt att ni dokumenterar hur ni förbereder framtagandet av upphandlingsdokumenten.

Notera att om testerna medför kostnader för den upphandlande organisationen så innebär det att testerna som utgångspunkt måste upphandlas enligt tillämpliga bestämmelser i lagen om offentlig upphandling (LOU).

Läs mer
Läs gärna om hur du förbereder en upphandling och har tidig dialog samt hur du förebygger korruption i den förberedande fasen på vår webbplats.

Med vänliga hälsningar,

Erika

Upphandlingsjurist

28 februari 2019

Kommentera

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt. Här kan du läsa om Upphandlingsmyndighetens policy för innehåll och personuppgifter i Frågeportalen.