Start

Fråga om revision av kvalitessäkringsdokument

Vi går igenom våra kvaltitetsäkringsdokument årligen och gör eventuella ändringar. Vad innebär att vi ska del från extrern revision och att protokoll ska uppföras med revisor?
Vi är inte iso-certifierade

Ola Jernström

Publicerad 01 april 2020

Hej,

Kravet om rutiner för kvalitetssäkring innebär att ni, som anbudsgivare, ska kunna redovisa rutiner för ert systematiska kvalitetsarbete. Det kan visas antingen genom att systemet är certifierat enligt ISO 9001 eller motsvarande alternativt med ett eget dokumenterat system.

Om ni har ett eget dokumenterat system så ska det årligen genomföras en extern revision av systemet och revisionsprotokoll ska finnas tillgängligt för att visa detta. Kravet om externa revisioner finns med för att säkerställa att kvalitetssystemet är i nivå med ett certifierat system samt granskat av oberoende part.

Med vänlig hälsning,

Susanna

03 april 2020 (Uppdaterat 06 april 2022)

Kommentera

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt. Här kan du läsa om Upphandlingsmyndighetens policy för innehåll och personuppgifter i Frågeportalen.

Fråga oss!

Från och med vecka 23 till och med vecka 32 når du Frågeservice via chatt måndag och fredag klockan 9–12 och via telefon tisdag–torsdag klockan 9–12. Vecka 28 och 29 är Frågeservice helt stängd. På grund av en stor mängd inkomna frågor har vi just nu längre svarstider i Frågeportalen.