Start

Har ni ett ESPD-dokument som kan användas vid anbudslämning?

Publicerad 08 april 2020
Har ni ett befintligt ESPD dokument som man kan använda och fylla i?

Torgny Ottosson

Publicerad 08 april 2020

Hej Torgny,

ESPD-formuläret bör finnas integrerat i upphandlingsdokumenten för den aktuella upphandlingen. Om formuläret inte är integrerat i upphandlingsdokumenten rekommenderar vi att ni kontaktar den upphandlande organisationen som genomför upphandlingen, de har en skyldighet att tillhandahålla ett ESPD-formulär.

Notera att vad leverantören ska intyga i sin preliminära egenförsäkran (ESPD) beror på vad som efterfrågas av den upphandlande organisationen, varför innehållet i en egenförsäkran kan variera och vi inte kan tillhandahålla ett ”generellt” ESPD-formulär.

Se även inläggen Hur ska vi skapa ESPD-formulär efter att EU-kommissionens webbtjänst stänger ner? och Kommissionens webbtjänst för ESPD-formulär finns inte längre kvar i vår Frågeportal.

Med vänliga hälsningar,

Erika

Jurist

08 april 2020 (Uppdaterat 23 mars 2023)

Kommentera

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt. Här kan du läsa om Upphandlingsmyndighetens policy för innehåll och personuppgifter i Frågeportalen.

Fråga oss!

Från och med vecka 23 till och med vecka 32 når du Frågeservice via chatt måndag och fredag klockan 9–12 och via telefon tisdag–torsdag klockan 9–12. Vecka 28 och 29 är Frågeservice helt stängd. På grund av en stor mängd inkomna frågor har vi just nu längre svarstider i Frågeportalen.