Start

Under vilken period kan man ansöka för att bli utförare inom hemtjänsten?

Publicerad 03 september 2023
Vi vill bli utförare inom hemtjänst, ledsagning och boendestöd inom Nynäshamns kommun

carina Holmkvist

Publicerad 03 september 2023

Hej Carina,

Ett valfrihetssystem enligt lagen om valfrihetssystem (LOV) ska annonseras löpande och ska inte innehålla något datum för sista ansökan. Av förfrågningsunderlaget ska det framgå inom vilken tid den upphandlande organisationen kommer att fatta beslut om godkännande. Detta innebär att en leverantör när som helst kan ansöka om att få delta i ett valfrihetssystem och att beslutet om leverantörens ansökan är godkänd eller inte ska tas inom den tid som anges i det specifika förfrågningsunderlaget.

På vår webbplats, Hitta LOV-uppdrag, kan man söka efter aktiva valfrihetssystem hos olika organisationer och följa länken till det aktuella förfrågningsunderlaget. För tillfället har Nynäshamns kommun annonserat två valfrihetssystem, däribland hemtjänst.

Källhänvisningar
  • 3 kap. 2 § lag (2008:962) om valfrihetssystem (LOV) – den upphandlande organisationen ska löpande begära in ansökningar genom en annons
  • 2 kap. 4 § LOV – definitionen av löpande annonsering
  • prop. 2008/09:29 s. 67–68 – Förfarandet med löpande annonsering ökar de små företagens möjligheter att bli leverantörer av tjänster till offentlig sektor. […] och kan när som helst, efter eget önskemål, ansöka om att få delta i systemet
  • 4 kap. 4 § LOV – i förfrågningsunderlaget ska det anges inom vilken tid den upphandlande organisationen kommer att fatta beslut om godkännande.

Med vänlig hälsning,

Bel

Jurist

06 september 2023

Kommentera

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt. Här kan du läsa om Upphandlingsmyndighetens policy för innehåll och personuppgifter i Frågeportalen.

Fråga oss!

Våra öppettider gäller endast på helgfria dagar. På grund av en stor mängd inkomna frågor har vi just nu längre svarstider i Frågeportalen.