Start

Vilka organisationer är skyldig att följa lagen om e-faktura?

Gäller lagen om e-faktura även kommunala bolag? Hur är det med statliga bolag?

AS Nilsson

Publicerad 13 oktober 2023

Hej,

Lagen om e-faktura gäller för upphandlande myndigheter som är skyldig att följa lagen om offentlig upphandling (LOU), lagen om upphandling inom försörjningssektorerna (LUF), lagen om upphandling av koncessioner (LUK) eller lagen om upphandling på försvars- och säkerhetsområdet (LUFS) i samband med en anskaffning.

Som upphandlande myndighet räknas även offentligt styrda organ vilket innefattar de flesta kommunal och en del statliga bolag.

Läs mer om vilka organisationer som ska upphandla på vår webbplats samt hur man avgör om ett bolag är ett offentligt styrt organ i inlägget När räknas ett bolag som ett offentligt styrt organ och omfattas av LOU? i vår Frågeportal.

Vänliga hälsningar,

Victoria

Jurist

13 oktober 2023

Kommentera

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt. Här kan du läsa om Upphandlingsmyndighetens policy för innehåll och personuppgifter i Frågeportalen.

Fråga oss!

25–26 april är Frågeservice stängd på grund av verksamhetsutveckling. På grund av en stor mängd inkomna frågor har vi just nu längre svarstider i Frågeportalen.