Start

Förhandla pris efter tilldelning

Publicerad 03 juni 2024
Hej,

Om man kan lägga anbud på flera regioner och så är man ensam på ett område, får då upphandlande myndighet förhandla om priset efter tilldelning?

Anna

Publicerad 03 juni 2024

Hej Anna,

Om den upphandlande organisationen har använt ett förfarande där det inte är tillåtet att förhandla, men önskar övergå till ett förhandlat förfarande, kan du läsa mer om vad som gäller i inlägget Kan bristande konkurrens vara ett skäl till övergång till förhandlat förfarande? i vår Frågeportal.

I det fall att den upphandlande organisationen har använt ett förfarande där det är tillåtet att förhandla, ska förhandlingen ske innan tilldelningsbeslutet har fattats. Efter att tilldelningsbeslutet är fattat finns det inte någon möjlighet att förhandla.

Eventuella ändringar som sker efter att tilldelningsbeslutet är fattat men innan avtal är tecknat regleras inte i upphandlingsbestämmelserna. Frågan har inte prövats av högsta instans. Du kan läsa mer Förhandling vid offentlig upphandling på vår webbplats och i inlägget Får man ändra avtalsvillkor innan ingående av avtal? i vår Frågeportal.

Eventuella ändringar som sker efter att avtal har tecknats måste ha stöd i någon av ändringsbestämmelserna för att vara tillåtna.

Med vänlig hälsning,

Sofia

Jurist

18 juni 2024

Kommentera

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt. Här kan du läsa om Upphandlingsmyndighetens policy för innehåll och personuppgifter i Frågeportalen.

Fråga oss!

Från och med vecka 23 till och med vecka 33 når du Frågeservice via chatt måndag och fredag klockan 9–12 och via telefon tisdag–torsdag klockan 9–12. Vecka 28 och 29 är Frågeservice helt stängd.