Startsida

Fisk och skaldjur

Fisk och skaldjur har många positiva hälsoeffekter och vi rekommenderas att äta mer, gärna två till tre gånger i veckan enligt Livsmedelsverket. Samtidigt avråder Livsmedelsverket förskolor, skolor och sjukhus från att servera viss fisk på grund av höga halter miljöföroreningar[1].

Filtrering

Miljömål
Agenda 2030
Nivå
Typ
Fisk och skaldjur
Expandera rad för mer information
Odlad fisk och skaldjurBasnivåTeknisk specifikation
Vildfångad fisk och skaldjurBasnivåTeknisk specifikation
Informationskrav beredd eller konserverad produkt - fisk och skaldjurAvancerad nivåSärskilda kontraktsvillkor
EU-ekologisk vara - odlad fisk och skaldjurAvancerad nivåTeknisk specifikation
Ej rödmarkerad eller sårbar fisk och skaldjurBasnivåSärskilda kontraktsvillkor
Fisk och skaldjur från hållbara bestånd och hållbart vattenbrukAvancerad nivåSärskilda kontraktsvillkor
Minskad miljö och klimatpåverkan från fiskefartyg och produktionsanläggningarAvancerad nivåTeknisk specifikation

Ladda ner valda kriterier