Start

Fisk och skaldjur

Fisk och skaldjur har många positiva hälsoeffekter och vi rekommenderas att äta mer, gärna två till tre gånger i veckan enligt Livsmedelsverket. Samtidigt avråder Livsmedelsverket förskolor, skolor och sjukhus från att servera viss fisk på grund av höga halter miljöföroreningar[1].

Filtrering

Miljömål
Agenda 2030
Kategori
Nivå
Typ
Jämför kriterier
Fisk och skaldjur
Ladda nerBeskrivning
Informationskrav beredd eller konserverad produkt - fisk och skaldjurAvancerad nivåSärskilda kontraktsvillkor11112:1
Odlad fisk och skaldjurBasnivåTeknisk specifikation10459:2
Vildfångad fisk och skaldjurBasnivåTeknisk specifikation10399:2
Ej rödmarkerad eller sårbar fisk och skaldjurBasnivåSärskilda kontraktsvillkor11325
Fisk och skaldjur från hållbara bestånd och hållbart vattenbrukAvancerad nivåSärskilda kontraktsvillkor11326
Minskad miljö och klimatpåverkan från fiskefartyg och produktionsanläggningarAvancerad nivåTeknisk specifikation11362
EU-ekologisk varaBasnivåTeknisk specifikation11009