Startsida

Fisk och skaldjur

Fisk och skaldjur har många positiva hälsoeffekter och vi rekommenderas att äta mer, gärna två till tre gånger i veckan enligt Livsmedelsverket. Livsmedelsverket avråder samtidigt förskolor skolor och sjukhus från att servera viss fisk på grund av höga halter miljöföroreningar. Läs mer i Livsmedelsverkets råd[1].

Filtrering

Kriteriegrupp
Miljömål
Agenda 2030
Nivå
Typ

Kriteriegrupp

Fisk och skaldjur
Expandera rad för mer information
Odlad fisk och skaldjurBasnivåTeknisk specifikationFisk och skaldjur
Vildfångad fisk och skaldjurBasnivåTeknisk specifikationFisk och skaldjur
Informationskrav beredd eller konserverad produkt - fisk och skaldjurAvancerad nivåSärskilda kontraktsvillkorFisk och skaldjur
EU-ekologisk vara - odlad fisk och skaldjurAvancerad nivåTeknisk specifikationFisk och skaldjur
Ej rödmarkerad eller sårbar fisk och skaldjurBasnivåSärskilda kontraktsvillkorFisk och skaldjur
Fisk och skaldjur från hållbara bestånd och hållbart vattenbrukAvancerad nivåSärskilda kontraktsvillkorFisk och skaldjur
Minskad miljö och klimatpåverkan från fiskefartyg och produktionsanläggningarAvancerad nivåTeknisk specifikationFisk och skaldjur

Ladda ner valda kriterier