Start

Finns det någon databas för all offentlig upphandling i Sverige?

Publicerad 04 juli 2017
Hej!

Finns det i Sverige en databas för offentlig upphandling?
Jag är speciellt intresserad av dammbindning och issmältning.

mvh, Ludvig Eklund

Ludvig Eklund

Publicerad 04 juli 2017

Hej Ludvig!

Som utgångspunkt ska alla upphandlingar som inte är direktupphandlingar annonseras i en annonsdatabas som är registrerad hos Konkurrensverket (KKV). Reglerna för annonsering av upphandlingar beror bland annat på om kontraktsvärdet är över eller under tröskelvärdena. Upphandlingar över tröskelvärdena ska som regel dessutom annonseras i EU:s gemensamma annonsdatabas Tenders Electronic Daily (TED).

Utöver att annonsera i en registrerad annonsdatabas väljer även många upphandlande myndigheter även att annonsera sina pågående upphandlingar på sin webbplats.

På Konkurrensverkets webbplats hittar du ett annonsdatabasregister där samtliga registrerade databaser finns publicerade.

Läs mer om att annonsera upphandlingar på vår webbplats.

Vänliga hälsningar

Erika

Jurist

04 juli 2017 (Uppdaterat 19 mars 2021)

Hej,
Finns det någon sökbar databas med historisk information av offentliga upphandlingar?

MVH
Carl

Carl angervall

05 november 2021

Hej Carl,

De registrerade annonsdatabserna kan också visa annonserade upphandlingar där anbudstiden gått ut. Hur lång tid tillbaka i tiden som avslutade upphandlingar visas varierar från databas till databas.

Med vänliga hälsningar,

Erika

Jurist

08 november 2021

Kommentera

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt. Här kan du läsa om Upphandlingsmyndighetens policy för innehåll och personuppgifter i Frågeportalen.

Fråga oss!

25–26 april är Frågeservice stängd på grund av verksamhetsutveckling. På grund av en stor mängd inkomna frågor har vi just nu längre svarstider i Frågeportalen.