Start

Vilka organisationer omfattas av GDPR?

Publicerad 07 december 2017
Fråga från publiken vid Upphandlingsmyndighetens konferens 2017.

Upphandlingsmyndigheten

Publicerad 07 december 2017



Enkelt uttryckt gäller dataskyddsförordningen (kallas ibland GDPR) för alla som behandlar personuppgifter, det vill säga uppgifter om namn, personnummer, e-postadresser, bilder eller andra uppgifter som går att hänföra till en särskild fysisk person.

Dataskyddsförordningen gäller både för personuppgiftsansvariga och personuppgiftsbiträden. Personuppgiftsansvarig är den som behandlar personuppgifter i sin verksamhet, det vill säga ofta ett företag eller myndighet. Personuppgiftsbiträde är den som behandlar personuppgifter för den personuppgiftsansvariges räkning, typiskt sätt en IT-leverantör eller en tjänsteleverantör till en myndighet.

Läs mer
Du kan läsa mer om vem som anses som personuppgiftsansvarig respektive personuppgiftsbiträde på Integritetsskyddsmyndigheten webbplats.

Upphandlingsmyndigheten

07 december 2017 (Uppdaterat 01 mars 2023)

Kommentera

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt. Här kan du läsa om Upphandlingsmyndighetens policy för innehåll och personuppgifter i Frågeportalen.

Fråga oss!

25–26 april är Frågeservice stängd på grund av verksamhetsutveckling. På grund av en stor mängd inkomna frågor har vi just nu längre svarstider i Frågeportalen.