Start

Har Upphandlingsmyndigheten kriterier för förpackningar inom livsmedel?

Publicerad 06 december 2022
Hur ska man tänka kring livsmedel och förpackningar, varför har ni inte kriterier i detta område? Kan man använda andra förpackningskriterier i ert bibliotek till just livsmedelsförpackningar?

Sandra

Publicerad 06 december 2022

Hej Sandra,

Tack för din fråga.

Upphandlingsmyndigheten har kriterier för förpackningar inom livsmedel sedan juni 2021. Syftet med kraven är att styra mot mer hållbara och cirkulära flöden av förpackningar och att förpackningar av plast kan designas för att material ska kunna återanvändas och återvinnas i större omfattning, till exempel att ge incitament för leverantörer att kartlägga sin förpackningsflöden under kontraktsperioden.

Läs mer om våra hållbarhetskrav för materialåtervinningsbara plastförpackningar (Design for recycling) i vår kriterietjänst. Se även vårt vägledande stöd för Hållbar plastupphandling på vår webbplats.

Hör gärna av dig om det är något du undrar över!

Med vänlig hälsning,

Margareta

Hållbarhetsspecialist

16 december 2022

Kommentera

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt. Här kan du läsa om Upphandlingsmyndighetens policy för innehåll och personuppgifter i Frågeportalen.

Fråga oss!

Våra öppettider gäller endast på helgfria dagar. På grund av en stor mängd inkomna frågor har vi just nu längre svarstider i Frågeportalen.