Start

Socialt ansvarsfull odling frukt & grönsaker KRAV ID 10397:2

Publicerad 30 maj 2024
I tllämpningen står det att kriteriet omfattar färsk frukt och grönsaker samt produkter av dessa. Finns det någon avgränsning för vad som menas med "produkter av dessa"? Menas alla livsmedel där grundråvaran är en grönsak eller flera grönsaker alternativt frukt?

susanne

Publicerad 30 maj 2024

Hej Susanne,

Din fråga avser tillämpning för kravID 10397:2 - Socialt ansvarsfull odling.
Det finns ingen generellt beskriven avgränsning eftersom många frukt- och grönsaksprodukter kan omfattas med en mängd olika ursprung och odlingssätt. Kriteriet i sig omfattar färsk frukt och grönsaker samt "produkter av dessa" utifrån den offentliga kundens behov och resultat av kundens marknadsundersökning som delvis kan göras i Dabas samt i kontakt med leverantörssidan.

Kriteriet ställs på produktnivå och bör ställas på produkter som kan följas upp på produktnivå, exempelvis enligt nedan i "Förslag till uppföljning".

KravID 10397:2:Om något är oklart vänligen återkom.

Hälsningar
/MonicaMonica

Hållbarhetsspecialist

03 juni 2024

Kommentera

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt. Här kan du läsa om Upphandlingsmyndighetens policy för innehåll och personuppgifter i Frågeportalen.

Fråga oss!

Från och med vecka 23 till och med vecka 32 når du Frågeservice via chatt måndag och fredag klockan 9–12 och via telefon tisdag–torsdag klockan 9–12. Vecka 28 och 29 är Frågeservice helt stängd. På grund av en stor mängd inkomna frågor har vi just nu längre svarstider i Frågeportalen.