Start

Hur lär man sig mer om entreprenadupphandlingar?

Hej!

Jag undrar hur jag ska på enklast väg ska lära mig om entreprenadupphandlingar. Jag läser just nu till Offentlig upphandlare men tycker att utbildningen saknar fördjupning i just entreprenadupphandling. Jag vill lära mig mer om de olika administrativa föreskrifterna och hur jag använder dem. Hur går jag tillväga? Jag har sett att det finns massa kurser i ämnet, men då jag redan studerar har jag inte ekonomi att lägga på dessa, hur lär jag mig själv på bästa möjliga sett?

tack på förhand!

Anonym

Publicerad 22 maj 2018

Hej,

Förslagsvis kan du läsa följande två rapporter som finns på Konkurrensverkets webbplats för att lära dig mer om entreprenadupphandlingar:Byggbranschens viktigaste standardavtal, som ligger till grund för i princip alla entreprenadupphandlingar, är AB 04 Allmänna bestämmelser för byggnads-, anläggnings- och installationsentreprenader och ABT 06 Allmänna Bestämmelser för totalentreprenader. Dessa kan du hitta på vissa bibliotek alternativt köpa om du vill veta mer om standardavtalen.

Det finns även en hel del information på olika webbplatser, till exempel Byggherrarna samt Sveriges byggindustrier. En del information finns även på Boverkets webbplats. Det finns därutöver ett antal böcker i ämnet som ger en översikt av entreprenadupphandlingar.

Det kanske bästa sättet att lära sig mer om entreprenadupphandlingar är att börja jobba med det i praktiken, till exempel ett sommarjobb till att börja med.

Med vänlig hälsning,

Gustav

25 maj 2018

Kommentera

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt. Här kan du läsa om Upphandlingsmyndighetens policy för innehåll och personuppgifter i Frågeportalen.

Fråga oss!

Från och med vecka 23 till och med vecka 33 når du Frågeservice via chatt måndag och fredag klockan 9–12 och via telefon tisdag–torsdag klockan 9–12. Vecka 28 och 29 är Frågeservice helt stängd.