Start

Information om ursprung för sammansatta mjölkprodukter?

Publicerad 17 februari 2021
Hej,

Vi hittar inget UHM gällande mjölk ursprung sammansatta produkter. Har ni tagit bort detta? Tidigare använd vi detta UHM: 
  • Information om ursprung - sammansatta produkter mjölk och ägg, 10889:1, Avancerad

Bästa Hälsninga
Marie Hjort
Unilever Food Solutions

Marie Hjort

Publicerad 17 februari 2021

Hej Marie,

Vid förvaltning av produktgrupp Mjölk har Information om ursprung - sammansatta produkter KravID 10889:1 och Information om ursprung - enkla produkter KravID 11010 slagits ihop och ersatts av KravID 11450. Kravet omfattar både enkla och sammansatta produkter och den tidigare procentsatsen på 20% i KravID 10889:1 är borttaget ut kriterietexten.

I kriterietjänsten rekommenderas dock den offentliga kunden i "Information om hållbarhetskriteriet" att ställa kravet vid ett råvaruinnehåll på minst 20%.


För att kriteriet inte ska upplevas som hindrande för producenter som har information om ursprung under 20% har procentsatsen tagit bort ur kriterietexten. Producenten har givetvis möjlighet att tagga produkter med KravID 11450 även under 20% så länge ett relevant bevis kan presenteras vid uppföljning.

Om något är oklart vänligen återkom.

Bästa hälsningar

Monica

Segmentsansvarig Livsmedel

5 mars 2021

Kommentera

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt. Här kan du läsa om Upphandlingsmyndighetens policy för innehåll och personuppgifter i Frågeportalen.