Start

Hur ställer man arbetsrättsliga villkor för busschaufförer?

Publicerad 18 maj 2021
Hur föreslår ni att jag/SMHI ställer arbetsrättsliga villkor i upphandling av bussresor? Vi avser upphandla kontrakt för bussresor som myndigheten har behov av vid olika tillfällen. Det känns lämpligt att ställa arbetsrättsliga villkor för chaufförerna som kommer utföra tjänsten. Jag hittar kriterier för taxi samt godstransport, men inte för busschaufförer.
Tack på förhand

Jens Bäckström

Publicerad 18 maj 2021

Hej Jens,

Upphandlingsmyndigheten har gjort en riskbedömning avseende bussförare i kollektivtrafik. Vår bedömning är att risken för oskäliga arbetsvillkor är låg. Läs mer om vår riskbedömning för bussförare i kollektivtrafik på vår webbplats.

Om ni gör en annan bedömning och kommer fram till att det är behövligt att ställa arbetsrättsliga villkor i er upphandling kan ni kontakta arbetsmarknadens parter för att identifiera vilka villkor som i sådana fall är aktuella.

Hälsningar,

Lisa

18 maj 2021 (Uppdaterat 24 augusti 2023)

Kommentera

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt. Här kan du läsa om Upphandlingsmyndighetens policy för innehåll och personuppgifter i Frågeportalen.

Fråga oss!

25–26 april är Frågeservice stängd på grund av verksamhetsutveckling. På grund av en stor mängd inkomna frågor har vi just nu längre svarstider i Frågeportalen.