Start

Varför har bas- och spjutspetskravet för palmolja samma kravID?

Publicerad 24 maj 2022
Hej. Hållbarhetskriteriet för Palmolja har samma KravID för både bas och spjutspets. Hur vet man då vilken nivå man väljer? Tex margarin och oljor, då är KravID för bas 10886 och KravID för spjutspets är 10886. Om det är olika nivåer så brukar väl KravID vara olika?

Madelene

Publicerad 24 maj 2022

Hej,  

Det är riktigt att både baskrav och spjutspetskrav för palmolja har samma kravID. Inom andra produktområden i vår kriterietjänst, är det här en vanlig konstruktion och historiskt byggde vi även upp våra hållbarhetskriterier inom livsmedel på detta sätt.

När våra livsmedelskriterier började taggas med kravID kopplat till artikelinformation i olika externa, digitala databaser och inköpssystem så uppstod det problem när man inte kunde särskilja kravnivåerna. Därför har vi succesivt arbetat bort det inom de allra flesta produktgrupper. Kravet för palmolja har vi dock ännu inte hunnit uppdatera.

Återkom om du har fler frågor.

Med vänliga hälsningar,

Charlotta

25 maj 2022

Kommentera

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt. Här kan du läsa om Upphandlingsmyndighetens policy för innehåll och personuppgifter i Frågeportalen.

Fråga oss!

Våra öppettider gäller endast på helgfria dagar. På grund av en stor mängd inkomna frågor har vi just nu längre svarstider i Frågeportalen.