Start

Behövs det någon annan form av egenförsäkran än en egenförsäkran?

Publicerad 25 maj 2018
Hej

Min fråga kanske besvarar sig självt med tanke på namnet ("Single"). men i alla fall. Vi deltar i en offentlig upphandling och har fyllt i/lämnat in ESPD:et. Behövs det någon annan form av egenförsäkran än detta dokumentet?

Jag tackar på förhand och önskar en trevlig kväll.

Johan

Johan Åkerud

Publicerad 25 maj 2018

Hej Johan,

Det är korrekt uppfattat. Det behövs ingen annan form av en egenförsäkran än en egenförsäkran.

Notera dock att en egenförsäkran är en försäkran som en leverantör lämnar i ett ESPD-formulär i syfte att preliminärt intyga att det inte finns grund att utesluta dem, att de uppfyller kvalificeringskraven och eventuella begränsningskriterier samt att de vid förfrågan kan lämna bevis för att bekräfta det som intygats.

Leverantören kan därför behöva ”försäkra” uppfyllnad av andra krav, villkor och kriterier. Ett exempel är om den upphandlande myndigheten har ställt ett tekniskt krav på att en produkt ska ha en viss egenskap. För att visa att den offererade produkten har egenskapen kan leverantören till exempel ombes att försäkra detta genom att bocka i en anvisad kryssruta. Detta är inte en ”egenförsäkran” utan en försäkran om uppfyllnad av ett tekniskt krav på produkten.

Med vänlig hälsning,

Gustav

29 maj 2018

Kommentera

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt. Här kan du läsa om Upphandlingsmyndighetens policy för innehåll och personuppgifter i Frågeportalen.