Start

Uppfyller KRAV-märkningen kriterierna för EU-ekologisk odlad fisk och skaldjur?

Publicerad 15 mars 2022
Hej!
Om man ställer kravet 10766:2 så gäller EU-ekologisk märkning som bevis. Tidigare har KRAV-märkning uppfyllt kriteriet. Vet ni hur det ser ut i branschen? Har de flesta som tidigare märkt sin färska fisk el. fiskprodukter med KRAV också kompletterat med EU-ekologiskt?

Linda

Publicerad 15 mars 2022

Hej Linda,  

Det är helt riktigt att kravID 10766:2 EU-ekologisk vara - odlad fisk och skaldjur, har EU-ekologisk märkning som bevis. Upphandlingsmyndigheten har inte tillgång till någon samlad information som kan ge svar på om tidigare KRAV-märkta produkter har kompletterats med EU-ekologisk märkning. Vi kan därför inte ge något konkret svar på din fråga.

För att få en bättre bild över branschen och utbudet av EU-ekologiska och KRAV-märkta fisk- och skaldjursprodukter kan du till exempel göra en marknadsanalys eller ha dialog med potentiella leverantörer. På Upphandlingsmyndighetens webbplats finns det stöd för hur du kan göra en marknadsanalys och genomföra tidig dialog.

Återkom gärna om du har fler frågor.
Med vänliga hälsningar,

Charlotta

Hållbarhetsspecialist

16 mars 2022

Kommentera

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt. Här kan du läsa om Upphandlingsmyndighetens policy för innehåll och personuppgifter i Frågeportalen.