Delta som leverantör i offentlig upphandling - så fungerar det

För att delta i en offentlig upphandling är det viktigt att känna till hur upphandlingsförfarandet fungerar och vad som är viktigt att tänka på. Steg för steg guidar vi dig igenom processen. På denna sida hittar du även filmer med vår anbudsskola.

Anbudsskola med Upphandlingsmyndigheten

Vad behöver man egentligen tänka på för att lämna anbud i en upphandling? Med vår anbudsskola får du smarta tips och information på hur du kan utvecklas som anbudsgivare. Anbudsskolan är uppdelade i två delar där första delen fokuserar på att hitta upphandlingen, planering inför anbud och hur man lämnar sitt anbud. I del två berättar vi vad som händer efter tilldelningsbeslutet och nästa steg.  

Anbudsskola del 1

Går det att sälja till offentlig sektor på samma sätt som till privat sektor? Var finns upphandlingarna och går det att lämna ett vattentätt anbud?

Anbudsskola del 2

Vad händer efter tilldelningsbeslutet? Är det någon skillnad på att leverera till offentlig sektor jämfört med privat sektor? Vilka rättigheter och möjligheter finns om det inte gick som planerat och hur kan anbudet förbättras till nästa gång i så fall?

Denna anbudsskola genomförde våra upphandlingsjurister Erika Hanses och Victoria Westergren under Upphandlingsdagen 201, vilken vi arrangerade vi tillsammans med Almega.

Senast uppdaterad:

Relaterad information

Övrig information