Start

Går det att använda endast enskildes behov som fördelningsnyckel?

Publicerad 12 maj 2017
Hej,

Kommunen är i startgroparna för en upphandling av Boende för ensamkommande barn och unga. Har en fråga angående fördelningsnyckel.

Kan man använda sig av fördelningsnyckeln enskildes behov. Det vill säga att avrop från ramavtalet kommer göras utifrån den enskildes eget önskemål och behov. Hänsyn kommer att tas förslagsvis till verksamhetens metoder, inriktning, speciella kompetens och geografiska placering.

Eller måste man använda detta i kombination med rangordning?

Sofia

Publicerad 12 maj 2017

Hej Sofia,

Ja ni kan använda er av fördelningsnyckeln enskildes behov. Ni behöver inte kombinera med rangordning men kan göra det om ni vill - för de fall där behovet kan tillgodoses av flera ramavtalsleverantörer.

Du kan läsa mer om detta i en rapport som vi skrev när upphandlingsstödet fanns på Konkurrensverket, se sidorna 38-40 i rapporten Hem för vård eller boende för barn och unga – En kartläggning av kommunernas ramavtalsupphandlingar.

Uppdaterad: den 21 augusti 2019

Med vänliga hälsningar

Therese

15 maj 2017

Kommentera

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt. Här kan du läsa om Upphandlingsmyndighetens policy för innehåll och personuppgifter i Frågeportalen.