Start

Går det att använda både UHM:s hållbarhetskriterier och möbelfakta?

Publicerad 08 maj 2020
Hej Jag ska upphandla möbler. Kan jag som krav ange att möblerna både ska uppfylla upphandlingsmyndighetens-baskrav samt möbelfakta? Eller är detta motsägelsefullt?
Eftersom möbelfakta gäller kvalité, miljö och sociala krav. Måste jag ta med upphandlingsmyndighetens krav då i min upphandling?

Susann Svensson

Publicerad 08 maj 2020

Hej!

Tack för din fråga. Våra hållbarhetskriterier är frivilliga att använda om man vill ställa hållbarhetskriterier i upphandling. Det stämmer att de flesta av våra kriterier för möbler på basnivå motsvarar Möbelfaktas krav avseende miljö, men de motsvarar även andra miljömärkningar.

Under vissa förutsättningar kan man ställa krav på miljömärkning. Läs gärna mer om användning av märkning i upphandlingar på vår webbplats.

Om du väljer att kräva en märkning är det inte nödvändigt att också använda våra kriterier som motsvarar de i märkningen.

Vänliga hälsningar,

Joakim

Hållbarhetsspecialist

15 maj 2020

Kommentera

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt. Här kan du läsa om Upphandlingsmyndighetens policy för innehåll och personuppgifter i Frågeportalen.