Start

Spannmålsprodukter och socker

Här hittar du hållbarhetskriterier för upphandling av spannmålsprodukter och socker. Produktion av dessa produkter påverkar miljön på olika sätt och i vissa fall finns det risk för bristande arbetsvillkor. Som upphandlare kan du ställa krav för en mer hållbar produktion, både socialt och miljömässigt.

Filtrering

Kriteriegrupp
Miljömål
Agenda 2030
Kategori
Nivå
Typ
Jämför kriterier
Spannmålsprodukter och socker
Ladda nerBeskrivning
EU-ekologisk varaBasnivåTeknisk specifikationMatbröd och kaffebröd
Information om ursprung - sammansatta produkter vegetabilierAvancerad nivåTeknisk specifikationMatbröd och kaffebröd
GMO-fri varaBasnivåTeknisk specifikationMatbröd och kaffebröd
Mer hållbart producerad palmolja i livsmedelBasnivåTeknisk specifikationMatbröd och kaffebröd
Mer hållbart producerad och segregerad palmolja i livsmedelAvancerad nivåTeknisk specifikationMatbröd och kaffebröd
EU-ekologisk varaBasnivåTeknisk specifikationSocker och ris
Information om ursprung - enkla produkterBasnivåTeknisk specifikationSocker och ris
Information om ursprung - sammansatta produkter vegetabilierAvancerad nivåTeknisk specifikationSocker och ris
GMO-fri varaBasnivåTeknisk specifikationSocker och ris
Socialt ansvarsfull odlingBasnivåSärskilda kontraktsvillkorSocker och ris
EU-ekologisk varaBasnivåTeknisk specifikationCerealier och övriga spannmålsprodukter
Information om ursprung - enkla produkterBasnivåTeknisk specifikationCerealier och övriga spannmålsprodukter
Information om ursprung - sammansatta produkter vegetabilierAvancerad nivåTeknisk specifikationCerealier och övriga spannmålsprodukter
GMO-fri varaBasnivåTeknisk specifikationCerealier och övriga spannmålsprodukter
Ej stråförkortningsmedelBasnivåTeknisk specifikationCerealier och övriga spannmålsprodukter
Kadmiumhalt i produktenSpjutspetsnivåTeknisk specifikationCerealier och övriga spannmålsprodukter
Vete odlat med BAT gödselSpjutspetsnivåTeknisk specifikationCerealier och övriga spannmålsprodukter